szerda, augusztus 10

Rokokó szerkóban a palotában

 

Rokokó szerkóban a palotában


 A kiállításhoz kapcsolódó különféle múzeumpedagógiai programokon a látogatók interaktív foglalkozásokon keresztül ismerhetik meg Padányi Biró Márton Püspök és Franz Anton Maulbertsch festőművész munkásságát és a későbarokk látványos vonulatait.

Az egyik ilyen különleges programunk a „Rokokó szerkó” címet viselő múzeumpedagógiai élmény, mely során először is a tárlatban ismerkedünk a korabeli divattal és öltözetekkel, majd a külön erre a célra berendezett foglalkoztató teremben a csoport játszva eleveníti fel ismereteit a barokk stílusról, fókuszban a korabeli egyházi, köznépi és rokokó viseletek. Felpróbálunk teljes öltözeteket, sőt, még egy kis szerepjáték is belefér.  A résztvevők ajándék foglalkoztató lapot vihetnek haza - az öltözetek ismertetésével. (A fotókon táborozó gyerekek vesznek részt a programon.)







Egyéb múzeumpedagógiai foglalkozásainkon szárnyaló angyalokkal, a barokk illúziók világával és a 18. századi karrierlehetőségekkel ismerkedhetnek meg az óvodás vagy a táborozó csoportok, általános vagy középiskolai osztályok. További információk itt: https://sumegipalota.hu/muzeumpedagogia/




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése