szerda, január 31

A Böhm-gyűjtemény Tihanyban

 

Összenyitott terek

 

… melynek még a távolság sem szab határt! Három különböző helyszínen, de mégis együtt mutatjuk be a méltán híres képzőművészeti gyűjtemény alkotásait: Tihanyban, Salföldön és Sümegen. Mintegy virtuálisan összenyitjuk kiállítótermeinket.

A Németországban élő, de erdélyi származású jeles műgyűjtő, Böhm József köré kiváló hazai és külhoni művészek tömörültek alkotásaikkal, mint pl. Maurer Dóra, Lakner László, Ingo Glass vagy Eugen Gomringer. Nem véletlen, hogy az illusztris névsorból éppen ezt a négy művészt emeltem ki, hiszen szubjektív élménybeszámolómból látni fogják, hogy a kiállított, konkrét, geometrikus és lírai absztrakt irányzatokba simuló kortárs alkotások közül éppen e négy művész képei szólítottak meg engem leginkább.

szombat, január 27

Közönségtalálkozó a Palota Kávézóban

 

Az Országút Sümegre vezet!

 

Több évtizedes barátságok villantak fel meghívott fővárosi vendégeink és a hallgatóság soraiban ülő helyiek közös történeteiből, mely számunkra is meglepetést okozott, ugyanakkor visszaigazolást nyert az az előzetes megérzésünk, hogy az Országút hozzánk mintegy haza érkezik…