péntek, december 17

Angyali hangja betöltötte a teret…

 

Angyali hangja betöltötte a teret...


         Az adventi időszak meghitt örömteli hangulatát varázsolta a sümegi Püspöki Palota csodás Rokokó termébe Andrejszki Judit barokk szoprán énekes, csembalista a december 17-én megtartott koncertjén. 

        

Erre az estére a művésznő a XVII-XVIII. századi kódexek ünnepi dallamaiból válogatott, így idézve meg régi korok karácsonyait. Három csodás historikus hangszeren játszott – felváltva és egyszerre. Angyali hangja pedig betöltötte a teret, a vendégek csillogó szemmel hallgatták. Még a pompásan felöltöztetett karácsonyfa is büszkén kihúzta magát a csembaló mellett – mintha egy elvarázsolt kastélyba cseppentünk volna… 

         A koncert után újra összegyűltünk a Palota udvarán, hogy együtt megnézhessük, hogyan alakulnak át, táncolnak, forognak, a barokk nyelvén beszélnek épületünk falai. Megidéztük a palota építéstörténetét, a mi Márton püspökünk és névadó szentje, Tours-i Szent Márton alakját és tetteit, sőt, magát a rokokó korát, hangulatát is. Lélegzetelállító látvány volt, méltó zárása az ünnepi koncertnek.

         Köszönjük, hogy velünk tartottak, legyenek vendégeink jövőre is!

(fotó forrása: Andrejszki Judit Facebook-oldala)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése