szombat, október 1

Tanári koncert

 

Jótékonysági hangverseny

 

A Püspöki Palota dísztermében kíváncsian pislogtak le a falakról a festett angyalok, izgága készülődés töltötte be a teret. Rátarti portrék követték tekintetükkel a széksorok felállítását, a zongora begurítását.

Megérkeztek az est fellépői, a sümegi zeneiskola tanárai: Fazekas-Cserey Anna, Horváth-Simon Szabina, Kovács Otília, Lenkei-Major Lilla, Nagyné Tóth Renáta, Nagyné Fülöp Zsuzsanna és Bodnár Sándor, féltve dédelgetett hangszereiket előkészítették a megszólaltatásra. 

A gyülekező hallgatóság hamar elfoglalta helyét a már jól ismert kiállítótérben – igaz, ez alkalommal nem a rokokó műtárgyak vagy a csalogató installációk álltak reflektorfényben, mégis hozzájárultak a koncert felemelő hangulatához. Az aranyfénnyel keretezett tükrök megsokszorozták a hangszereket uraló mozdulatokat, a ragyogó kristályfüggőkkel ékes csillár ágai között táncot jártak a hangszerekből előcsalogatott dallamok… 

Minden összeállt erre az estére, hogy együtt ünnepeljük a zene világnapját, és adományainkkal támogassuk az ifjú sümegi tehetségek zenei nevelését. Köszönjük, hogy részesei lehettünk! 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése