péntek, november 25

Miért is nem találkoztak?

 

Ünnep a léleknek…


 …sok látogatónk érezte így, akik részt vettek a kötetbemutatón. Nem véletlenül, hiszen éppen az adventi időszak kezdete előtt gyűltünk össze a Püspöki Palota Tájképtermében egy kis baráti beszélgetésre. Átéléssel és meghatódva hallgattuk Zöldy Pál felolvasásait, kérdéseket tehettünk fel, rácsodálkozásunknak adhattunk hangot. De ne szaladjunk ennyire előre.

péntek, november 11

Vendégkiállítás Márton püspök személyes tárgyaiból

 

Márton püspök palástja vendégkiállítás


 Padányi Biró Márton személyes tárgyai „hazatértek” a Püspöki Palotába egy vendégkiállítás keretében, mely a Márton püspök palástja címet kapta, nem véletlenül.

csütörtök, november 3

Elnyertük a szakmai díjat!


 Év kiállítása 2022


Igen! Elnyertük a díjat! A Mennyei ügyek lett az Év kiállítása 2022-ben! – Ennél szebb szülinapi ajándékot nem is kívánhattunk volna az éppen egy éve megnyitott kiállításnak!

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület által alapított az Év kiállítása szakmai díjakat tegnap osztották ki olyan muzeális intézmények kiállításai számára, melyek kiemelkedő minőséget képviselnek az újszerűség, a közönséggel való kapcsolatteremtő és kommunikációs képesség, a tudományos felkészültség és a kreativitás szemszögéből.

Kategóriánkban idén három díj talált gazdára: köztük a sümegi Püspöki Palota Mennyei ügyek című állandó kiállítása!