csütörtök, november 3

Elnyertük a szakmai díjat!


 Év kiállítása 2022


Igen! Elnyertük a díjat! A Mennyei ügyek lett az Év kiállítása 2022-ben! – Ennél szebb szülinapi ajándékot nem is kívánhattunk volna az éppen egy éve megnyitott kiállításnak!

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület által alapított az Év kiállítása szakmai díjakat tegnap osztották ki olyan muzeális intézmények kiállításai számára, melyek kiemelkedő minőséget képviselnek az újszerűség, a közönséggel való kapcsolatteremtő és kommunikációs képesség, a tudományos felkészültség és a kreativitás szemszögéből.

Kategóriánkban idén három díj talált gazdára: köztük a sümegi Püspöki Palota Mennyei ügyek című állandó kiállítása! 

Dr. Nagy Veronika és Gaylhoffer-Kovács Gábor kurátorok álmodták meg, majd egy elkötelezett csapattal dolgoztak a megvalósításán, míg egy hosszú és küzdelmes munkafolyamatot követően megnyílhatott a látogatók előtt is. Tavaly ilyenkor, amikor a projektben részt vevő sokszínű csapat végre kitehette a mondat végére a pontot, talán nem is gondolták volna, hogy ilyen hullámokat ver majd a széles múzeumi kínálat tengerében. A csillogó szemű látogatói visszajelzések, a Vendégkönyvbe bejegyzett elismerő szavak után most a szakmai zsűri is méltónak találta a címre. – Büszkén viseljük! 


#Évkiállítása2022 #Mennyeiügyek #szakmaielismerés #NÖF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése