szombat, június 15

Szabadtéri koncert a Rózsaünnepen

 

Rózsaszálak

 

2024. júniusában Rózsaünnepet tartottunk a Püspöki Palotában. Az egész hét a rózsavirágzás jegyében telt, többféle programelem közül válogathattak vendégeink.

Június 13-án, csütörtökön 17 órától RÓZSASZÁLAK címmel a sümegi Zeneiskola növendékei és tanárai közreműködésével szabadtéri koncertet hallgathattak meg panorámás kávézóteraszunkról. 


A színpad felállításakor még aggódva nézegettük a fölöttünk tornyosuló felhőket, hiszen jól emlékeztünk még arra, hogy tavaly ugyanekkor a szabadtérire tervezett koncertet be kellett menekítenünk az udvarról nyíló rendezvényterembe. De szerencsére idén másként alakult: mire a vendégek gyülekezni kezdtek az udvaron, már simogató napsütéssel vártuk őket. – Talán a ragyogó koranyári időjárás is közrejátszhatott abban, hogy kissé alábecsültük a nézők számát, így közvetlenül a koncert előtt még további nézőtéri székeket biztosítottunk az érkezők számára. Így mintegy 70-80 fő hallgathatta a sümegi Zeneiskola nyárköszöntő műsorát.

A produkciókat Pál János, a Zeneiskola vezetője konferálta fel. Bach, Schumann, Haydn, Debussy és Dvořák fülbemászó dallamai mellett kevésbé ismert darabok is terítékre kerültek. Először láthattuk pl. színpadon együtt a Blockflöte csoportot: a növendékek közösen adtak műsort a felkészítő tanáraikkal, köztük Horváth-Simon Szabinával

Meglepetésünkre a Zeneiskola zsenge énekkara is színpadra állt, sőt, alig fértek el a színpadon. Felkészítő tanáruk Major Vera volt, akivel közösen egy ritmusrondóval kezdték műsorszámukat. 

A Zeneiskola növendékei közül sokan önállóan is műsort adtak: Béndek Boglárka és Gyalog Márton zongorán játszottak. Hársfa Nimród tenorkürtön, Czirók Viktória és Kenyeres Panna fuvolán, Fabriczius Száva hegedűn és furulyán játszottak, őket felkészítő tanáraik kísérték. 

Az iskola tanári gárdája egyéni műsorszámokkal is emelte a produkció színvonalát. Rögtön az első műsorszámot Hocz Veronika adta elő zongorán, majd később Fazekas-Cserey Anna csodálatos fuvolajátékát kísérte. Különleges élmény volt Johann Attilát hallgatni, akinek tubajátékát a belső udvar kitűnő akusztikája tette még izgalmasabbá.

A Rózsaszálak című koncertnek vendégművésze is volt: Koncz Fruzsina énekművésznő varázslatos hangja betöltötte a teret, és biztos vagyok benne, hogy még a nálunk fészkelő énekesmadarak is irigykedve hallgatták a francia és magyar dalokat. Őt (is) Kovács Otília kísérte zongorán.

A 15 műsorszámból álló gazdag programot Lenkei-Major Lilla (harsona), Fazekas-Cserey Anna (fuvola) és Kovács Otília (zongora) tanárnők csodás közös produkciója zárta, egy jól ismert tangó: Carlos Gardeltől a Por una Cabeza

Köszönjük, hogy megörvendeztettek minket műsorukkal! Az előttük álló nyári szünidőre jó pihenést kívánunk, és találkozzunk újra október elején a zene világnapja alkalmából!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése